RECENZIE: Lumea lui Fram

În această dimineață mi-am băut cafeaua cu Fram. Pentru că o beau fără zahăr, am lăsat aceste cărți să mă „îndulcească”. Fiindcă acesta este sentimentul pe care ți-l lasă o carte în care Fram este personajul principal. Îți dă o stare de bine.

De când cu proiectul Radioul Copiilor, cel în care citesc povești pentru copii și le public apoi pe canalul meu de Youtube, am început să caut cărți dedicate celor mici, scrise cât mai interesant, astfel încât să le capteze atenția copiilor.

Așa se face că am ajuns în minunata lume a lui Fram. Curierul mi-a adus la ușă două cărți care îl au pe Fram, prietenul copiilor, drept personal principal, însă lumea lui Fram este mult mai vastă de atât. Pe lumealuifram.ro se găsesc nu doar cărți, ci și jocuri, sfaturi utile pentru părinți și chiar răspunsuri de la psihologi în ajutorul familiei.

Dacă mă întrebați câți copii am, pot să vă răspund rapid: „Niciunul!” Sau, aș putea să îmi regândesc răspunsul și să spun: „Câți copii îmi ascultă poveștile, atâția copii am!” De aceea, îndrăznesc să recomand părinților, bunicilor, educatorilor cărțile din colecția „Lumea lui Fram”. Sunt convinsă că cei mici le vor iubi de la prima ascultare, respectiv citire!

Aceste cărți, gândite special pentru copiii cu vârste cuprinse între 2-6 ani, tratează subiecte comune, des întâlnite în primii ani de viață, precum: teama de întuneric, mofturile la masă, regulile de igienă, bunele maniere, crizele de furie și nemulțumire, curiozitatea, dorința de a explora, competiția față de alți copii și multe altele. Dacă ai bifat măcar două din aceste subeicte, atunci cărțile cu Fram sunt pentru copilul tău!

Cafeaua mi s-a răcit de-a binelea, fiindcă odată intrată în lumea emoțiilor și a întunericului împreună cu Fram, nu m-am lăsat până nu am terminat călătoria cu bine.

Fram în lumea emoțiilor și a întunericului este o carte care, printr-un text scris pe înțelesul celor mici și ilustrații captivante, îmbină jocul cu această lumea emoțiilor și a temerilor întâlnite în primii ani de viață. Micuții învață să își accepte supărarea, să știe cum să își facă înțelese frustrările și să spună când le este teamă. Uitându-mă în jurul meu, realizez cât de necesară este o astfel de carte și cât de util este să abordăm aceste subiecte cu micuții. Recunosc că titlul acestei cărți m-a atras imediat, datorită cuvântului „emoție” pe coperta unei cărți dedicate copiilor.

Dialogul este ușor, iar ilustrațiile perfecte pentru a le capta atenția copiilor.
Diferența dintre a fi speriat și furios.
Un joculeț-exercițiu care și mie, ca adult, mi-a plăcut!
Despre atât de comuna teamă de întuneric.
Ce înseamnă frica pentru un copil?
Explicarea lipsei luminii pe înțelesul copiilor.
Întunericul și părțile sale bune.
Stele pe tavan? Ar putea funcționa!

Un mare plus al acestor cărți este că sunt interactive. Mai mult decât povești, ele prezintă lecții din care atât copiii, cât și părinții/cititorii rămân cu răspunsuri și rezolvări. La final de poveste, urmează paginile cu întrebări pentru copii și întrebări pentru părinți.

Când subiecte serioase le sunt prezentate copiilor sub forma unui joc, cu ilustrații, dialog și exemple, rezulatul nu poate fi decât unul pozitiv, de pe urma căruia vor beneficia atât copiii, cât și părinții și cei din jurul lor.

invit să comandați titlurile care vi se par interesante de pe www.lumealuifram.ro! Cărțile au coperți groase, calitative, care arată minunat în bibliotecă. Foile sunt lucioase și colorate, excelente pentru a le capta atenția celor mici. Puteți începe cu o carte, două, iar în timp să completați biblioteca cu toate aventurile lui Fram. Dacă le însuflați de mici pasiunea pentru citit, vor vrea singuri să își mărească biblioteca! (Aici vorbesc din proprie experiență!)

Sunt curioasă cum o să vi se pară cărțile! 📚 Aștept părerile voastre! 🥰

Nekta