BĂTRÂNI LA 18 ANI

nekta 18

V-am văzut pozele de a 12-a și v-ați îmbrăcat cam serios pentru vârsta voastră. Vă îmbătrâniți c-așa vreți voi. Eu când am terminat liceul aveam 18 ani și umblam în rochii înflorate pe câmpuri verzi. Ușooor, că n-am zis de ce n-ați făcut ca mine, am zis că vreți să fiți mai mari decât sunteți. Acum mami o să vadă postarea asta și-o să mă certe și-o să zică iar că singură-mi fac dușmani cu gura asta spurcată.

Când suntem mici, încălțăm tocurile mamei. Ne sclintim picioarele și ne punem după gât kilograme de mărgele, brățări pe mâini, poșeta pe umăr și plecăm la serviciu. Adică din dormitor până-n oglinda din hol. Vorbim singure, facem cu mâna, imităm gesturile și expresiile mamei. Băieții nu știu ce fac când sunt mici, poate fură o cravată din dulap sau își pun spumă de ras pe față. Sau poate nu. Parcă ei sunt ăia ce imită roboți, supermani, personaje din desene, nu? Nu-s chiar sigură, nu știu ce fac băieții când sunt mici. Dar știu că fetele visează să fie mari, rup rujuri și-și mânjesc dințișorii de lapte, cânta la tuburi de spray pe scena amenajată în balcon, așteaptă aplauzele fanilor (bunici, părinți, vecini), fac piruete și adorm buștean seara pe patul cu prințese.

Pe clasa a 7-a ne comportăm ca-ntr-a 12-a, iar în a 12-a, desigur…ca niște femei trecute prin viață, atotștiutoare, ieșite din relații grele și unse pe inimă de unul sau una ce scriu articole ieftine, dar populare, pentru smiorcăiala din noi. Credem orice text ce ne suflă-n fund, să mă scuzați, nici nu-l gândim, îl copiem și sărim dintr-un status siropos în altul. Dați-mi pace. La 40 de ani ieșim gata țațe cu acte-n regulă și șunci atârnând. Și toate astea numa’ de ce v-am văzut pozele de a 12-a! 🙂

______________________________________

Scris de Nekta  ♥.

Reclame