VERIGHETA

 nekta verip

Nu trebuie să te ceară cineva ca să-ți pui o verighetă pe deget. Când locuiești singură, ajungi să faci multe chestii ciudate…pentru alții, că pentru tine-s cumva normale. De la vorbit cu voce tare în fața oglinzii și râs cu poftă la glumele tale, până la punerea pe deget a unei verighete. Ce verighetă și ce o apucă pe asta? Chiar așa m-a întrebat și Rucu: ”da’ de unde ai tu verighetă?” ”Păi am găsit-o când făceam ordine prin briz-brizuri. O purtam la un lanț.” ”Tolai, ca chepții”, a zis Rucu iar. Noi am inventat termenul când eram mici, bine, mai mult eu l-am inventat, dar fetele imediat au prins șmecheria. ”Chept” e un fel de cocalar cu pieptul scos, tricou mulat, lănțișor, de-astea. Și mai grăsuț de obicei, așa cu burtocul peste curea. Dacă purtam verigheta la lanț zice Rucu că eram chept. Bine, nu-i chiar verighetă și eu nu sunt chiar chept, e un inel simplu, seamănă a verighetă sau cu ideea mea de verighetă adevărată, când o fi să se-ntâmple și dac-o fi. Nu pe nuntă ne axăm acum. Toată lumea face nunți, puțini fac exerciții înainte.

Băi, și mi-am scos frumos verigheta de pe lanț și mi-am pus-o pe deget. Îi scriu lui Rucu iar: ”pe al 4-lea deget se pune”? El zice: ”eeee, pe inelar. Al 4-lea sau al 2-lea, depinde cum numeri”. Bun. Mai stau o bucată, iar îi scriu: ”auzi, da’ pe dreapta sau pe stânga?”. Rucu a zis pe stânga, Ana a zis pe dreapta, Riki pe stânga și ea. Eu am dat un Google. Rău am făcut. M-a băgat pe toate forumurile de miresici posibile, unde era haos. Se pune pe dreapta la logodnă, se mută pe stânga la nuntă și acolo rămâne, e păcat dacă nu știu ce, nu e bine dacă nu știu cum. Eu am mutat-o fără logodnă și fără alai, singurică, pe stânga. Nu că așa au zis ei, ci că merge bine cu ceasul. Se completează mișto.

Poate credeți că nu vorbesc pe bune. Vorbesc! Port o verighetă pe stânga. Am grijă să nu intre Axion sub ea când spăl vasele, la job tastez foarte cool cu ea pe mână, îmi dă un aer prețios, în autobuz scriu sms-uri megasigură pe mine, când dorm îmi așez mâna pe pernă super grațios, când semnez la bancă, semnez ca o doamnă,  iar în oraș…ei bine, în oraș e cel mai tare!! Ori de câte ori vine un chept să mă agațe, eu ridic finuț mâna stângă și-i arăt obiectul metalic: ”sorry, sunt luată deja! Soțul e la meci cu băieții tonight, eu am ieșit cu fetele!”

O parte o să ziceți ”asta nu-i normală”, o parte ”ce tare” și-o parte nici n-o să băgați de seamă. Așa mi-a venit mie să vă povestesc. E bine să exersezi. Tot felul. Dacă vorbesc singură prin casă, se-ntâmplă să am dicție mai bună la radio, dacă dansez în oglindă, sunt mai degajată în club, dacă exersez râsul, după o vreme îmi devine obișnuință, dacă port o verighetă falsă am eu impresia c-o să fie mai ușor cu aia reală…când o fi să se-ntâmple și dac-o fi. Nu pe nuntă ne axăm acum. Toată lumea face nunți, puțini fac exerciții înainte.

______________________________________

Scris de Nekta  ♥.

Reclame