MĂNÂNC MIEL, IERTARE VOUĂ

miel

Uite ce e, mănânc miel. Voi ați tot încercat zilele astea cumva să mă faceți să mă simt prost că mănânc miel. Ce vă apucă? Am ajuns să mă justific. Mănânc miel. Cum se aude. MĂNÂNC MIEL, copil de oaie. La fel cum mănânc porc sau purceluș frăgezit, vită sau vițel, găină sau pui de-al ei cu pieptul ăla gustos și permis în diete, pește rechin sau mini-pește, hamsii pe faleză, cu totul, ale hap! Toate le pap. Acum.

Că în liceu, vreo doi ani și-un pic n-am servit nimic. Am fost vegetariană. Mai mult să mă dau cool, decât să chiar cred cu tărie în treaba asta cu ”salvați animalele”. Numa’ bine că m-am dat mai mult rotundă, adică eram mai grăsună ca acum. Tati zice că nu, dar eu știu ff clar, băgam dulciuri la greu. Dar carne deloc. Mai mult necaz pentru mami săraca: făcea de Crăciun sarmale, ale mele le umplea cu soia. Făcea de Paști drob, mie-mi făcea separat din verdețuri. La majorat toți copiii au băgat șuncă, eu am avut platou vegan. La banchet toată clasa friptane, eu ciupercuțe și ghinioane. Că nu mi-au adus porția la timp, că hau, că bau. Io mâncam, restul dansau. Tare ne-am mai decalat.

Între timp, m-am întors la normal. Carne, frate! Pizza cu de toate, nu blat cu bulion. Hei, nu te gândi acum că ”bă, da Nekta asta e chiar Fomilă”, nu,  dar ăsta e un text despre mâncare, așa că am diversificat meniul. De sărbători, în coșul de cumpărături bifăm o mușama nouă (dacă maică-ta nu și-a luat șervețele/față de masă/ceva acolo cu iepurași, atunci ceva nu-i în regulă la tine-acasă, I feel sorry for u 😦 ), ouă, cât de multe ouă, proaspete de Brateiu’, Kinder de cioco, mici de prepeliță și desigur mieluțu’ drăguțu’. Pentru că eu mănânc miel, nemiloasa și bruta de mine! Drob, friptură, grătărel, ciorbă nu, că nu-mi place.

Concluzia-i simplă: mănânci pui? Da. Mănânci porc? Da. Mănânci pește? Da. Mănânci miel? Nuuuu, Doamne ferește! Faza e că eu mănânc, uite, nimeni nu m-oprește. Judecă-mă liniștit, da-i Săptămâna Mare…și nu-i cinstit 🙂

______________________________________

Scris de Nekta  ♥.

Reclame