PODUL

nekta

SUNT FOARTE FERICITĂ mi-am zis azi când am deschis ochii prima dată și era 7 fără ceva. Încă nu sunase alarma. Era prima trezire, aia știi, de trebuie să faci pișu, după care te  întorci în pat pentru încă o juma de oră sub plapumă. Dar ai timp și să rabatezi puțin geamul, cu ochii închiși, să vină dimineața pe tine și țuști înapoi în pat până vibrează celularul 🙂 Mai zice cineva așa? Râd tare, sunt foarte fericită. Asta după ce vreo două zile am căutat piese lente pe Youtube să plâng în oglindă și să recit monoloage triste, pe loc și de mine inventate. Râd iar.

Cred că o femeie tristă se cunoaște după plasa de Profi. M-au prins paparazzii conștiinței mele cu biscuiți dulci, biscuiți sărați, croissant cu cremă de alune, ceapă verde, energizant la 1 litru, pâine, chiflă și cappuccino la ieșirea din supermarket. Cât de multe pliculețe. Toate astea ieri, când eram o fătucă, femeie, ce-oi fi, tristă. Dar de astăzi kiwi și lămâi, că-s eu dulce o grămadă, cum sunt foarte fericită! Și un cappu, la asta nu renunț. Mă dau mai ușor jos din pat dacă știu că m-așteaptă ceva dulce, cremos și cald în bucătărie. Mă mir că nu m-au solicitat ăștia încă pentr-o reclamă, ceva. Mi-ar veni ceașca foarte natural.

SUNT FOARTE FERICITĂ că m-am trezit fericită. Am în plan să mă trezesc așa cât mai des. Toată chestia e să nu uit să-mi iau seara pliculețe pentru a doua zi. Am deschis laptopul, m-am salutat în oglindă, arătam chiar bine pentru prima oră, trucul e să te demachiezi seara, am zâmbit, mi-a râs înapoi dublura, am deschis 4 ferestre: una mare să se lipească toți norii albi de-afară de tavanul meu și alte trei artificiale. Un Facebook, un Youtube și-un Yahoo. Câteva notificări de la câțiva oameni pe care nu-i cunosc, dar frumoși tare în online, play la o piesă de la favorite, niște spam-uri ce-mi vând lenjerii de pat reduse-profită-acum-minus-60-la-sută și două mailuri neașteptate de la o fostă colegă de cameră de la Cluj, ce m-ascultă la Sibiu. Un sms de la mami și-un mesaj pe FB de la tati. Mă așteaptă acasă. E lucru mare să te aștepte cineva, oriunde. Știi ceva? Cred că sunt foarte fericită astăzi.

Piticania îmi împlinește mâine 20 de ani, vântul mi-a zburat hainele ce le-am întins ieri, pe balconul de la etajul doi, jos, la parter și-o față de pernă în spatele blocului, pe trotuar. M-am împiedicat de ea când am plecat spre radio, am băgat-o rapid în geantă, lângă încărcător, gumă, pilă de unghii și alți monștri de poșetă. Sunt foarte fericită, putea să-mi zboare fața de puiuț departe de tot, spre alt pat, dar a aterizat tot la mine. Sunt curioasă ce-o să visez în nopțile ce vin. La fel de curioasă dac-o să cumpăr azi, în sfârșit, cârlige pentru rufe.

În drumul meu spre job, trec pe lângă ziduri fircălite cu spray. ”Muie Walter”, ”haide U”, ”Mihai+Cristina” și ”Dănuț” mă întâmpină zilnic, dar cam urcă buruienile pe ei, nu știu cât ne-om mai întâlni. Sunt fericită oricum că-i văd acum. Încearcă tu să treci podul cu ochii închiși. Cam cât de fericit ești în negru? Aha, așa am zis și eu. Sunt foarte fericită că trec podul în picioare și mă depășesc copii în echipament sportiv, sună prostesc așa-i? Uite-o și pe proasta asta, cu fericirile ei cu tot. Știi, ești cu câțiva pași în fața mai-puțin-fericitului invalid. Te duci singur la baie, dansezi la party-uri, alergi pe teren și treci singur podul. Cum să zic, alții simt un pod peste picioare. Cum ți-ar plăcea asta? Aha, așa am zis și eu. Te las acum, că ajung la serviciu, unde o să vorbesc și poate tu o să mă auzi, ce chestie! Știi că unii nici nu pot vorbi și alții nici n-au auzit vreodată un refren, un danse, danse, danse, un claxon, un pescăruș, un ”bună, ce faci?”, nimic.

Parcă nu mai știu dacă sunt foarte fericită, foarte norocoasă sau foarte vinovată că nu știu să mă bucur de ce am, veșnicul adevărat clișeu. Cred că doar foarte tristă că nu-mi amintesc toate astea foarte des. Mai dați și voi câte-un BUZZ 🙂  !!

nekta

____________________________________

Scris de Nekta  ♥.

Reclame