SFÂRȘITUL

M-am grăbit să fac curățenie, să-mi împodobesc bradul, să-i amintesc lui mami c-o iubesc. Am citit în treacăt conversații vechi, am râs, am plâns, am strănutat, am răcit, am luat un Paracetamol.

Sms-uri oamenilor cu steluță? Bifat. Căutare, găsire și ambalare de cadouri? Bifat. Playlist cu piese de suflet? Bifat și ascultat. Alarmă dimineața devreme să plec de-acasă până-n ziuă? Setat!

Să vină!

Să vină să nu mă găsească acasă!

Să-mi spargă ușa, să-mi lase urme pe covor, să mă caute-n atelier, în șifonier, în cămară, să plece-afară!

Să vină Sfârșitul să-i spun că le-am făcut pe toate, dar aș mai face încă pe-atâta. Să vină să discutăm între patru ochi, de la furtună la furtună, dacă-i așa viteaz.

Să mă găsească pe scaun la cosmetică. Să-și aștepte rândul. Că dacă-i 21 nu-i toată ziua a lui. Să vină numai, să-l scap de toate fițele astea ce și le-a luat de la mayași. Să-i explic că n-are toată lumea timp de vizita lui, oficial anunțată sau nu. Să-i aduc la cunoștință că poate până la 22 am mâncat scoici, dar melci n-am încercat. Am înălțat zmeie, dar n-am sărit de la mare înălțime. Am citit cărțile altora, dar alții nu le-au citit pe-ale mele. Dragă 21 Decembrie, cred că glumești. N-ai cum să mă oprești acum. Poate că m-ai speriat un pic, un pic de tot. M-ai scuturat cât să-mi amintesc că ceasul face tic-tac. Și-are bilet doar dus. Și fiecare tic e un moment, altul decât tac. Merci, ce să spun, am prins ideea. Acum, lasă-mă. Mai am un brad de împodobit și-un 2013 de planificat.

Fă cale întoarsă, nu te vreau aproape. Du-te la proști, ia-i cu tine. Ne încurcă pe aici. Du-te la pesimști, ia-i cu tine. Ne taie din elan. Treci și pe la lingușitori, vin fără să insiști tu prea tare. Nouă ne provoacă greață.

Sfârșitul se întâmplă foarte rar. Nu cred în sfârșit, cred în ziua de mâine, în planul, B, C sau D.

VERSIUNEA AUDIO:

”…nu-i aici, nu, nu-i aici, nu
ține minte, sfârșitul nu-i aici”

Reclame