DATORII

Datorez mult oamenilor în care m-am putut regăsi. Nu sunt singura care fuge de pisici, mănâncă pufuleți cu ciocolată sau șterge toate fraza când greșește o literă.

Datorez mult oamenilor în care m-am pierdut. Nimeni nu te învață cum să ieși din asta, te afunzi o vreme în îndoieli și lucruri slabe, până când să fii puternic e singura opțiune ce o mai ai. Musai ca de voie bună.

Datorez mult fiecărui like, click, mesaj privat sau comment pentru că e un semn de <<da, vedem ce faci.>>

Le sunt datoare oamenilor de pe stradă, care poate îmi încetinesc mersul și mă enervează pe moment, dar ei au ieșit de la serviciu, iar eu atunci merg. Ei se mișcă lejer, eu iar nu mi-am calculat timpul bine.

Datorez mult băieților care mă fluieră la semafor, mă intimdează, mă fac să râd si să-mi aplec fața în eșarfă. E modul lor de a-mi spune, involuntar, că încercatul miilor de combinații de haine în oglindă are efect.

Datorez mult zilei de azi, cu trei alarme-n zori, cu soarele ei prins între jaluzele, cu temperaturi de primăvară și oameni în studio.

Miercurea, după 6, chiar după RFI, vine Mircea pe emisiunea lui. Și de obicei are invitați. E live totul, eu stau la butoane ora aia, îi văd prin geam și-i ascult în căști. Rămân gură-cască și uit uneori să fac semn că intră publicitatea la și 20. Că pe aia de la fără 10 nici atât n-o respectăm când ne luăm cu povești faine. Adică ei, invitații.  În seara asta au fost Anca și Vasile. Sau atleta Anca Bunea cu peste 200 de medalii la activ și antrenorul ei, Vasile Herman.

Pentru sportivi întotdeauna am avut un soi de admirație pentru că sunt oameni foarte echilibrați, disciplinați, motivați, puternici – oamenii cei mai oameni.

Știi că se zice că înveți ceva în fiecare zi dacă acorzi atenție. Sună mai bine în engleză, dar cred c-ai înțeles ce vreau să zic. Ideea e că tu te plângi că ți s-a rupt o unghie, sau că nu dormi niciodată cât vrei tu de mult și în același timp, pe un stadion, cineva își depășește propriile recorduri. E o mică mare diferență, nu?

”Și eu aș vrea să fiu de douăzeci de ani, dar din păcate mă uit în oglindă” – Vasile Herman

 ”Îmi place în timp ce alerg cum strigă <<hai, fata lui tata!!>>” – Anca Bunea

 ”Merg la un concurs și mi se pare că fac alergare ușoară câteodată.” – Anca Bunea

Reclame